Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

4.6.08

Maikuu kokkuvõte


Terve kuu möödus treeningute tähe all, lisaks kolmapäevakud ja väiksem võistlus Pirital ning treeningnädalavahetus Alfa Romeoga Helsingis.

Põhieesmärgid olid meeskonna kokkusulatamine ja uue jahiga tunnetuse saamine. Arvan, et kõik on nõus, et liigume õiges suunas ja aina paremaks. Väga õpetlikuks kujunes Alfa Romeoga harjutamine, kuna tegu on samuti Grand Soleil 42R’iga, ainult 2 aasta uuema mudeliga. Sai proovida käiku, trimmi, katsetada erinevaid purjeid. Seal olid kaasas ka vennad Meelis ja Mihkel Kosk Pärnust, tänud teile!

Ei ole puudunud ka altminekud, nimelt purunenud spinnipoom, mille tõttu läks vettvedama Pirital toimunud karikavõitlused ja katkine spinn – eks jääb üle loota, et kehtib rahvatarkus „raske õppustel, kerge lahingus“.

Tulemustest: hooaja avastardis kolmas koht, esimesel kolmapäevakul valestart, teiselt võit ning kolmandal neljas koht ja katkine spinn.

Juba eeloleval nädalavahetusel on hooaja esimene suurem avameresõit Volvo Suursaari Race, lähe antakse reede õhtul Helsingis ning kestab see orienteeruvalt 1,5 ööpäeva. Meie grupis eestlastest veel konkurentsi pakkumas Ladybird ja Debora Rodrigues.

Kommentaare ei ole: