Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

6.10.10

Neiu näitas iseloomu - Tallinna MV


Nädalavahetusel toimusid Tallinna MV, mis olid Eesti Avamerekarika viimased võistlused ja ühtlasi ka meie selle hooaja viimane võisa. Kõik 6 sõitu sai peetud suhteliselt vaikses ja vägagi keerutavas tuules.
Meeskonnas seekord Raul Loopalu, Priit Berkmann, Kaarel Kruusmägi, Marek Harjak, Magnus Harjak, Karl-Robert Trink, Mihkel Pajula, Juss Ojala ning sõbrad Margus Kangro ja Arvo Tiirma.
Tegime ka meie nüüd lõpuks seda, et lõikasime oma groodi väiksemaks ja tänu sellele muutus me valem ca 90 seki tunnis, see on uskumatu. Terve suve olime me oma valemi pärast ikka ja ikka tappa saanud, olles kogu aeg kas teised ja kolmandad.


Aga nüüd, nagu uus hingamine, Tallinna MV laupäeval 2 sõitu ja 2 võitu, pühapäeval esimese sõidu võit! Samas oli meil aga probleeme elektroonikaga. Nimelt on meil läbi logi (sama mis autodel spidomeeter) ja tänu sellele ei saanud me arvestada infoga mida  muidu nii väga olime harjunud saama ja sõita oli raskem,
eriti just sellistes tingimustes.

Aga nagu esimesest kolmest sõidust näha oli siis kõik veel toimis ja võite tuli ridamisi.
Kuid siis vist läksid meil näpud liiga püsti ja neiu Amserv solvus, kõik!! Käik kinni ja ei liigu, allatuules olime veel eriti aeglased ja mõistus enam peale ei hakkand, et milles viga.

Tulemuseks siis jälle Teine koht, seda juba kolmandat aastat järjest!! Võitis seekord Lady Bird, tublid!
Aga AMSERV näitas meile esimeses kolmes sõidus, et mis ja kes ta on, VÕTJA. Jah just võtja, iseloomuga paat, kes võib kõiki võita, aga samas tahab ta tähelepnu ja hoolitsust. Aga kuna hoolitsusest on viimasel aastal puudu jäänud, siis otsustas ta lõpus enam mitte pingutada. Hoolitsususe all pean silmas investeeringuid varustusse.

Ja nii see hooaeg siis lõppes, jälle teised, Avamerekarikas teised pärast Fortet ja Tallinna MV teised pärast Lady Birdi.

Nüüdseks on meie 2010 hooaeg lõppenud ja oleme  juba vaikselt hakkanud tulevale hooajale mõtlema Et järgmine aasta edukalt esineda on meil vaja paati teha üsna suured investeerinugud, sest on juba peaaegu 2 hooaega läinud ilma suuremate muutusteta ja enamus kuluvosad vajavad juba vahetamist.

Hooaja hindeks paneks rahuldav, oli meie vigasid ja oli ka neid vigasid mida meie mõjutada ei saanud, aga otsene kahju kaasnes neist just meile ja meie tulemustele.

AMSERVi meeskond tänab oma sponsoreid, reedereid ja muidu fänne keda meil praeguseks hetkeks on kogunenud Facebooki fännilehel juba üle 600. Populaarne paat ;)

See kas me ka järgmine aasta stardis oleme saab selgeks loodetavasti juba lähiajal ja hoiame Teid oma plaanidega siis kursis.

Kommentaare ei ole: