Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

3.8.11

Tallinna MV 2011 -- Kullamaitseline hõbe

Tallinna MV 2011

Foto: Delfi

Hõbe - seda nüüd Tallinna MV-l juba neljandat aastat järjest. Seekord vaid selle vahega kus võime õelda, et võitsime hõbeda mis meile kui kulla hinnaga. Meile oli see alles aasta kolmas võistlus ja esimene rajasõit. Probleemid elektroonikaga (õiget tuule tugevust ja nurka pole veel see hooaeg näinud) mis muide senimaani ei tööta ja lõputud vanade purjede lappimised olid meeskonna motivatsiooni üsna maha tõmmanud.

Võitjaks seekord aga Forte kes tegi super seeria ja võitis põhimõtteliselt kõik sõidud - ainult viimase saime meie ;). Forte oli seekord ülejäänud laevastikule kättesaamatu ja nad olid seda esikohta igati väärt.

Aga võistlusest lähemalt.


Esimene päev

Laus padukas kus pool Tallinnat on vee all ja meil vaja merele minna. Tuul on ca 7-10 m/s kirdest ja rada väga maa all. Rada õnneks oli väga lühike ja tehniline ja see hoidis kere soojana ning otsaesise märjana. Segadust oli aga manöövrite ajal palju, sest vöörimeeskonnas olid mehed kes sinna tavaliselt ei kuulu. Sellest tingituna ei olnud meie manöövrid just kõige profesionaalsemad. Kokku oli 4 sõitu ja kohad, mis kirja saime olid vastavalt 3, 2, 4 ja 4. Nii et päev ei lõppenud just kõige paremini, aga samas olid LadyBird ja Premium meiega suht sarnaseid kohti sõitnud ja punktide vahe oli väga väike. Medal oli veel võimalik ja alla me ei kavatsenud anda. Päev lõppes taaskord vana groodi remontimisega.


Teine päev

Päike paistab ja tuul kirdest, esimeses kahes sõidus ca 6-8m/s ja viimases juba üle 10 m/s. Tänased kohad 2, 3 ja 1. Tegime ka vigu kuid õnne oli täna rohkem. Ka teised eksisid rohkem. Viimases sõidus hoidsime hinge kinni, et groot kestaks… Õnneks pidas vastu, aga nüüd vajab see 6 aasta vanune groot küll kap.remonti ja pole üldse kindel, et me selle järgmiseks reedeks korda saame.

Kokkuvõtteks

Kokkuvõttes siis teine koht mis juba eelnevalt mainitud meile kui kulla võit - pole meil see hooaeg just kõige paremini alanud…

Reedel on aga start juba selle hooaja olulisemale võistlusele – Baltic Offshore Week 2011 . Tegemist on Soome ja Eesti ühiste ORCi meistrivõistlustega kus kohal kõvad kärbsed nii meilt kui mujalt.

Võisadeni!

Kommentaare ei ole: