Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

13.7.08

Audi Sport võitis Watergate regati


Audi Sport võitis 200 meremiilise Watergate regati oma esimesel katsel. Start anti neljapäeval Pärnus, edasi kulges sõit ümber Ruhnu saare, Abruka saare, Kihnu alla, sealt lõpuks finišisse Roomassaare sadamasse Saaremaal. See oli Audi Sport tiimi seni olulisim võit ja jõukatsumine kohalikes vetes. Watergate on ka Eesti avamerepurjeka karika esimene osavõistlus.

Pärnu-Ruhnu oli vastutuules. Meeskond oli puhanud ja täis energiat ning sõitsime selle otsa korralikult. Meie jaht vajab kõvasti kallutamist, seetõttu oli kogu meeskond pidevalt reelingus. Ainsad jahid, kes suutsid võistlust pakkuda, olid Cabernet ja Lady Bird. Kesköö paiku, Ruhnu juures olime Lady ees ca 9 minutiga, veel umbes samapalju lahutas Caberne'st. Tuule oli jäänud kaugele maha.

Öösel Ruhnult Abrukale sõites, oli taganttuulega spinnakeriots ja Lady pakkus väga tugevat konkurentsi, kohati tuli vaid ligi 2 minuti kaugusele. Abruka - Kihnu otsa pidi aga päris teravalt sõitma, aga allatuuleotsas oli meeskond saanud puhata ja kõik tegid tööd. Ka manöövrid õnnestusid tublile neljale. Siiski oli Lady meil kaunis kannul. Füüsiliselt juhtisime regatti, kuid peale parandusi oleksime olnud siiski vaid teine.

Võitsluse saatus sai selgeks umbes viimase 15-17 miili jooksul enne finišit. Tuul hakkas enne viimase märgi võtmist vaibuma ning vastu keerama. Ilmselt parema purjevaliku ja häälestuse tõttu saavutasime kriitilise edumaa, et märk võtta ja kerges külgtuules Roommassaare kurss võtta. Kapten Juss tegi pretsedentitu, kuid võidule viiva otsuse, cõita 86-kraadises tuules spinnakeriga. Sisuliselt siis puhus paadile tuul 4 kraadi vastu, kuid küljele veetud spinnaker töötas kui ülisuur tiib ja vedas meid 2-3-sõlmese kiirusega edasi.

Üle ööpäeva kestnud kihutamise finsišis olime kell 19.37, ligi 1,5 tundi enne Lady Bird'i, mis oli enam kui piisav regati võidu saavutamiseks.

Vaata veel:
Eesti Jahtklubide Liidu uudis
Ametlikud tulemused
Rahvusringhäälingu uudis

Kommentaare ei ole: