Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

18.7.08

Muhu Väina Regatt, 4.-s etapp

ˇNeljas etapp startis hommikul kell 10 Dirhami sadamast, sõideti Paldiski sadama alla, sealt ümber Naissaare, võeti märk Tallinna lahel ja sealt Pirita Jahisadamasse.

Start ebaõnnestus tänu kehvasti pakitud spinnakerile, mis kriitilisel stardihetkel ülestõmmates sõlmes oli. Rsimese paari miiliga siiski saime head tuult ja parandasime stardis kaotatud positsioone. Enamus sõidust oli taas suhteliselt igac taganttuulesõit. Naissaare lähedal aga valisime avamerepoolse tee ning sattusime tuulevikusesse, eest sõitis ära Laidy Bird, ranniku poolt kihutasid mööda Premium ja Dehler, järgi jõudis meile Tuule. Siis tegi ka ilm üllatusi. Äikese-eelsed tuulepuhangud üõhjustasid raskusi mitmetele jahtidele. Oma silmaga nägin vist 3 spinnakeri purunemist. Kahjuks ei õnnestunud selles segaduses meil oma positsiooni parandada, sesa ka meie konkurendid on väga kogenud meresõitjad. Viimane sõit seisneski aeglasematest jahtidest mõõdumises, nemad olid sõitnud lühemat reiti.

Finišis olime füüsiliselt neljandad, aga korrigeeritud arvestuses kukume veelgi. Ise me selle sõiduga rahule igatahes ei jäänud.

Kommentaare ei ole: