Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

25.7.08

Baltic Offshore Week, II päeva kokkuvõte

Teise päeva lõpus (kokku siis 3 võistluspäeva) on Audi Sport esimesel positsioonil! Teisel võistluspäeval oli 2 rajasõitu, kus mõlemas olime teisel positsioonil. Ühtlased kõrged kohad annavad meile üldkokkuvõttes esimese koha, kuid vahed on väikesed.

ORC I klass:
1. Audi Sport (DAGO) Juss Ojala 9.6
2. Forte (Kalev JK) Jaak Jõgi 10.05
3. Luna 10.55

Rajasõit on pingeline ja märgivõtmised suurte jahtidega tihedad. Meil oli 2 protestisituatsiooni, üks, kus süüdi oli Audi ning teine, kus süüdi taheti meid panna.

Esimese sõidu teisel krüssul saime parem-vasak halssidel tulles kokku Alfa Romeo'ga, vallasime. Kohe järgmisel hetkel tegi aga Alfa paudi otse meie ette, mis täiesti elementaarne viga. Kahjuks polnud meil tunnistajaid ja protest jäi sisse andmata.

Teises sõidus oli jälle ülemises märgis probleem. Poi ots oli liiga pikk ja vee all 45-kraadise nurga all. Kuigi sõitsime poist ligi 2-3 meetri kauguselt mööda, jäi poinöör meie kiilu taha kinni ja vedas poi vastu meie jahti. Tagumistelt paatidelt tuli kohe kõva kisa. Märgipuude kohustab tegema 360-kraadise pöörde esimesel vabal juhul, teisi segamata. Kuna juhtisime taganttulijate ees, tegime suhteliselt kiiresti oma silmuse ära. Üks taganttulejatest tõmbas protestilipu välja -- väites, et pööre on vaja teha min 2 paadipikkust märgist, meie olevat teinud lähemal. Küllap siiski protestiandja mõtles reeglid korralikult üle ja protesti ei esitanud.

Aga vahed on üliväikesed ja laupäevased võiduajamised loevad kõik. Kas oleme kokkuvõttes esimesed või näiteks neljandad.

Vaata reedese päeva kohta siit: Jahtklubide Liidu pressiteade

Kommentaare ei ole: