Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

7.7.09

Audi Sport Sailing Team purjetamiskuu info

Neljapäeval 09.07 saab Pärnust alguse järjekordne Watergate regatt, kuhu on seekord vaja minna tiitlit kaitsma.

Distantsi pikkuseks on vähemalt 212 meremiili ja praeguse prognoosi järgi ootab Meid neljapäeval ees kuni 25m/s ulatuv lõunakaarte tuul.

Võib vaid vaimusilmas ette kujutada, mis meid ees ootab Ruhnu all, kus on võimalus heisata spinnaker ja kihutada 15-20 sõlmeste klisseeringutega Roomassaare poole.
See on see hetk, mis paneb proovile kogu meeskonna ja meie varustuse, kuid kui spinn tõstetud ja kiirusenumbrid hakkavad püsivalt 16 sõlmest ülespoole hoidma, tuleb vaid kinni hoida ja tõsiselt trimmida, et jaht kontrolli alt ei väljuks.

Sellistes tingimustes peab paika ütlus, et purjetamine on sama hea, mis minna külma dussi alla ja rebida seal siis 500 seid pooleks, sest varustusele ja meeskonnale saab see karm katsumus olema.

Aga eks näeme, mis tingimused see ilmataat meile lõpuks kätte mängib.

Start siis neljapäeval Pärnust kell 14.00



Pühapäeval 12.07 saab Pärnust alguse 52. Muhu Väina regatt.

Seekord purjetatakse marssuudile Pärnu - Kihnu - Roomassaare - Sõru - Lehtma - Dirhami.

Eelmine aasta tabas Meid Muhu Väinas ebaõnn tänu purunenud grootfallile ja sellest tulenevalt veel ka purunenud groodile, pidime ühe etapi katkestama ja koos sellega läksid käest ka Meie võimalused pjedestaalikohale.

Aga mis sitasti, see uuesti.........

Meie selle suve olulisem Race ootab Meid ees 27-31. August Soomes, Hankos. Kus Meil on taaskord vaja oma Soome ja Eesti meistrivõistluste tiitlit kaitsta mille me eelmine aasta pärast nelja päeva kestnud sõitte vaid 0,3 punktiga Alfa Romeo (Nüüdseks LEXUS) eest ära napsasime.

Edu Meile, sellest tuleb üks tõsine ja pingeline, kuid loodetavasti ka palju rõõme toov purjetamiskuu.

Kommentaare ei ole: