Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

29.7.09

BOW 2009, teine võistluspäev

Egon - mees, kes teise jahi (Farr Out) masti ronis
ja sealtkaudu Audi Spordile uue grootvalli Hankos pani!

Teine võistluspäev, plaanis lühike rajasõit ja nn short offshore race.

Alguses juhtus kohe halvim -- sama, mis Euroopa Meistrivõistlustel 2008 ja Muhu Väinas 2008 -- grootvall purunes tpois ja groot kukkus alla peale korduvaid pautimisi. Audi Sport startis, kuid ei finisheerunud. Kirja läksid viimas koha punktid. Audi Spordi konstruktsioon on selline, et kui grootvaalli pole, siis ei saa kuidagimoodi mastitoppi. Appi tuli jaht Farr Out. St Egon läks teise jahi masti, Audi Sport tõmmati kreeni ja Egon sai uue valli paigaldada.

Teises stardis oli Audi Sport jälle valmis ja finishis ilmselt teised ja kolmandas stardis kolmandad. Ootame ametlikke tulemusi, sest proteste oli palju.

Nüüd oleneb kõik sellest, kas homme toimuvad kõik ettenähtud lühirajavõistlused. Kui nii, siis arvestatakse viletsaim koht välja ja Audi Spordil on taas head võimalused. Aga seda näitab homne, vaikse tuulega purjetamispäev.

Hetkel siis Audi Spordi esinemine:
1. Race 2 koht
2. Race DNF
3. Race 2 koht
4. Race 3 koht

Hetkeseis top-5 ORC 1 klassis:
1. Lexus (Soome) 5,7 punkti
2. Forte (Eesti) 14,6 punkti
3. Audi Sport (Eesti) 17,4 punkti
4. Blu Cafe (Soome) 19,6 punkti
5. Lady Bird (Eesti) 26,4 punkti

1 kommentaar:

JP ütles ...

Yes we helped you get your mainsail halyard fixed, when you guys used our mast to get up to your mast. Our boat is Isadora 2.0 , a sister boat of Farr Out, Finngulf 43.