Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

19.7.09

Muhu Väina Regatt on läbi


Start lükati edasi...

Viimane sõit läks meil tätielikult metsa. Vaatamata sellele, et meeskond tegi head tööd ning esimestes märkides toimunud purjede vahetused õnnestusid superhästi, ei suutnud me seda algset edu realiseerida.

Starti lükati hommikul pikalt edasi, peamiselt paksu udu tõttu, mis ei võimaldanud isegi stardiliini näha. Puhus kerge 2-4 sõlmene tuul. Udu hajudes viis staardikaater meid esimesele märgile üksjagu lähemale, et regati lõpetamine päris öö peale ei jääks.



Premium, Priit Tammemägi, X-41
viimase etapi võitja

Anti start, kõik läks superhästi, Siis tõmbusime vaikses tuules veidi teistest eemale, kuid nagu sellistel juhtudel ikka on, keegi saab parema tuule. Seekord meie mitte. Istusime oma maapoolsel positsioonil tükk aega, samal ajal, kui teised tulid mere poolt suure hooga Dirhamile lähemale. Finishisse jõudsime alles kaheksandana. Kaotasime isegi Tuule'le ja Hermes X-ile. Nii madalat kohta nagu ei mäletagi ajaloost. Hea sõitu degi Priit Tammemägi Premiumil, edestades Fortet ja Lexust finishis.


Forte, Jaak Jõgi, X-41
Muhu Väina Regati üldvõitja

Top 5 Muhu Väina Regatt, ORC1. ÜLDARVESTUS (Eesti Avamere Meistrivõistlused)

3. Audi Sport, Juss Ojala, Grand Soleil 42R
4. Lady Bird, Jaanus Tagu, Akton 395

Hea uudis oli see, et Audi Sport sai siiski kolmanda koha üldarvestuses (enne viimast etappi jagasime Fortega esikohta), edestades vaid ühe punktiga neljandaks jäänud Lady Bird'i. Oleme võitluspositsioonis ka Eesti Avamere Karikavõistlustel, kus võitja selgub pale Baltic Offshore Week'i Hankos.

Mis aga kõige tähtsam, peale lühikest pettumust etapi ebaõnnestumise üle rõõmustas meeskond medalile tulekut. Jaht on superkorras, mingeid tehnilisi probleeme ei ole. Oleme igatpidi valmis järgmisteks lahinguteks!

Vaata:



Kommentaare ei ole: