Avamere võistlusjahi Grand Soleil 42R ja selle meeskonna lugu.

17.7.09

Muhu Väina Regatt, viies päev -- jagame esikohta


Tänase päeva kolmas, Lady Bird (Jaanus Tagu, Akton 395)

Tänane päev lõi mõnedki kaardid segamini. Jokkeriteks osutus Sylvia (Aarne Kööp, Grand Soleil 43), kes kiiludes korrigeeritud aegade arvestuses meie ja Forte vahele kukutas viimase meist punkiga allapoole. Seega on üldarvestuse TOP 5 järgmine:

1. 13 p. Lexus (Mati Sepp, X-41)
2. 13 p. Audi Sport (Juss Ojala, Grand Soleil 42R)
3. 14 p. Forte (Jaak Jõgi, X-41)
4. 17 p. Lady Bird (Jaanus Tagu, Akton 395)
5. 27 p. Sun Sofia (Harles Liiv, Dehler 44SQ)

Nagu näha, jagame punktides esikohta. Aga kui võistlus peaks jääma tänasesse hetkeseisu, näiteks tuule puudumise tõttu homme, siis saab võitjaks Lexus, kuna neil on etapivõit, meil mitte.

Päeva võitja oli aga massiivse Dehler 44-ga sõitnud Harles Liiv. Kursid ja tuuled ilmselt sobisid sellisele jahile ja ka meeskond tegi head tööd. Teiseks tuli Merion, kiire A40 roolis Ain Pomerants. Eile sõitsid nad kividesse ning kuna kasutasid ilmselt väljasaamiseks välist abi, pidid katkestama. Seega üldarvestuses nad ei ohusta. Suhteliselt hästi sõitis ka Lady Bird, tulles kolmandaks.

Pildil (vasakult): Forte, Sun Sofia, Lexus, meie vöörimees Karl

Seega on vahed väikesed ning kõik on veel võimalik. Homme on viimane etapp Lehtmast Hiiumaalt, mandrile Dirhamisse. Lühike nong vaikse tuulega sõit, kus tuul keerutab. Väga keeruline ja närvesööv saab olema kõigil liidritel.

Juss kirjutab peale raske regati läbisaamist ka oma kommentaarid. Lisaks on mul hunnik videosid, mida aeglase netiühenduse ja EMT traadita interneti mõistmatute piirangute pärast ei saa YouTube'sse laadida. Teen seda kodust kindlasti sel pühapäeval.

Kommentaare ei ole: